sunnuntai 15. tammikuuta 2017

KYLMÄSAVULOHIPIIRAKKA (29 CM)

Jatketaanpas näillä suolaisilla herkuilla tätä vuotta.
Perjantain vieraille tein tätä todella herkullista kylmäsavulohipiirakkaa.
Tässäpä muutenkin tosi helppo ja hyvä suolaisen piirakan pohjaohje.
Tämä on Marttojen ohje ja kyllä Martat tietää :)
Itse tein tämän kaksinkertaisena kun minulla on yksi tuollainen iso piirakka vuoka.


Normikokoiseen piirakkavuokaan olen tehnyt yksinkertaisena tällä ohjeella:

 2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraryynejä
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl ruokaöljyä
1 dl vettä

Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan, taikinasta tulee pehmeähkö
, mutta koossa pysyvä.  Kaada voideltuun piirasvuokaan, ripaus jauhoa pinnalle ja taputellaan käsin vuokan pohjalle ja reunoille. 
Täyte:

250 g kylmäsavulohta
150 g juustoraastetta
150 g ranskankermaa
200 g ruoho- tai tillituorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa

Laita pohjan päälle puolet juustoraasteesta.
Lado lohisiivut juustoraasteen päälle.
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, kerma ja munat
Kaada neste kalojen päälle.
Ripottele loput juustoraasteesta päälle
Paista 200 asteessa n. puolisen tuntia

Tämä on todella herkullinen piiras sekä lämpimänä että kylmänä.

25 kommenttia:

  1. Kyllä pitäis kokeilla välillä tätä piirakkaa eikä vain kinkkua.

    VastaaPoista
  2. Varmaa hyvää täytyypä kokeilla

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja helposta kivasta ohjeesta. Minä olen piirakoitten suuri ystävä, joten uudet reseptit ovat aina tervetulleita.
    Mukavaa alkavaa viikko, Kaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OLe hyvä TUula tää pohjakin on niin helppo tässä ohjeessä. Iloa viikkoosi

      Poista
  4. Ostin eilen uusia jauhoja, joita ajattelin käyttää tuon vehnäjauhon tilalta. Saa nähdä toimivatko miten maissi tai kaura tässä ohjeessa. Oletko kokeillut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs ole tullut kokeiltua mutta kerro ihmeessä miten kävi

      Poista
  5. Oi varmasti hyvää! Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
  6. Hyvä muistutus! Piirakoita pitäisi tehdä useammin. Minulla on kanttarelleja pakkasessa ja suppiloita kuivattuina. Niistäkin tulisi hyviä piirakoita.

    VastaaPoista
  7. Oi mikä ihana ohje, kiitos! Taidan laittaa tämän kokeiluun kun helmikuussa juhlitaan neidin synttäreitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OLeppa hyvä Anu, tämä oli ihana piiras ja tuo pohja ihan huippu

      Poista
  8. Herkullisen näköinen piirakka!
    Namskis!

    VastaaPoista
  9. Oih, miten tuli nälkä. Ihanan näköinen piirakka. Itsekin tykkään tehdä tuon tyylisellä pohjalla, kun siihen ei tule voita, joka tekee pohjasta usein aika raskaan. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää pohja on kyllä ihan huippuohje, tästä tulikin vakkaripiiraspohja

      Poista
  10. Oi, nam nam! Ihana piirasohje. Mukavaa viikonloppua Kaisa!:)

    VastaaPoista