maanantai 1. elokuuta 2016

Dajm jäätelöä

Poikasen kanssa innostuttiin yhtenä iltana tekemään pitkästä aikaa jäätelöä.
Tämä itsetehty jäätelö on niin helppoa ja hyvää, ja valmistuukin ihan suit sait.
Kaappiin olin jäätelöä varten jemmannut pari Dajm patukkaa ja siitä kehkeytyi tämän jäätelön makuelämys
Näitä on ollut mukava tarjota yllätysvieraille pakkasesta.
Ihanista vieraista olemmekin saaneet nauttia nyt parin viikon ajan monen monta kertaa.


Jäätelö valmistui siis näin:

 4 dl vispikermaa
1 prk keitettyä kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
2 dajm patukkaa 

Vatkaa kerma vaahdoksi
Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi
Pilko suklaat rouheeksi ja lisää massan joukkoon.
Annostele kertavuokiin tai isompaan vuokaan
ja pakasta seuraavaan päivään

Mansikkamaamme on tuottanut todella paljon mansikoita ja olen niitä myöskin aina kahvipöytään laittanut tarjolle.
Vieraat innostuivatkin laittamaan mansuja jäätelön kyytipojaksi ja nehän olivatkin ihan täydellinen match.



15 kommenttia:

  1. Omatekoiset jäätelöt on parhaita!
    Ihana ohje!😋
    Ja kauniit purkit!

    VastaaPoista
  2. Taattua Kaisan kehittelemää herkkua!!! Liisa

    VastaaPoista
  3. Käytitkö siis glukoosisiirappia vai glukoosia??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkkaavaisuudestasi anonyymi, todellakin glukoosisiirapista puhutaan :)

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta ja tarpeeksi helpolta jopa tällaiselle tumpelokokillekin 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady nämä valmistuvat ihan suit sait :)

      Poista
  5. Kiitos paljon Ma-Ke ja ihanaa loppuviikkoa sinullekkin ♥

    VastaaPoista