sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Omar-palat

Joko olette maistaneet hitiksi muodostuneita Fazerin Omar-munkkeja?
Kyllä kiitos, olen ja niihin jäänyt koukkuun :)
Ainakin täällä Rovaniemellä niitä saa iltapäivisin hakea, jos meinaa suut makeaksi saada.
Nähtävästi niihin on  jäänyt moni muukin koukkuun.
Niistä innostuneena ajattelin, että Omar karkeistahan voi tehdä jotain muutakin, ja päädyin näihin ihaniin Omar leivoksiin.


Suklaapiirakkapohja ja pinnalla paksu kerros tätä ihanaa omarkuorrutetta, ai että...


Annoksesta tuli 20 palaa, eli vuoka oli n. 20x30 cm
Ohjeen nappasin Ruokasurffausta-blogista täältä
Näin ne tein:

Pohja:

150g voita / margariinia
3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivontakaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Sulata rasva
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri
Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot, rasva ja maito

Kaada pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. 


Omar-kuorrutus

pussillinen  Omar-karkkeja
2 dl vispikermaa

Pilko omar karkit pieneksi.
Laita kerma kattilaan, lämmitä ja lisää omarpalaset sekaan.
Sekoittele kunnes omarit ovat sulaneet.
Keitä niin kauan, että kuorrute on saennut,  minulla tähän
meni aikaa n. 10 min.
Anna hetken jäähtyä
Kippaa kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle niin saat helpommin levitettyä
kuorrutteen tasaiseksi.




20 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Eikä!!! Mitä ihanaa herkkua, suklaata ja toffeeta! En halua kokeilla, jään kuitenkin koukkuun :D

    VastaaPoista
  3. Vielä en ole munkkeja ehtinyt maistaa, mutta kovasti on kehuttu makua. Pitääpä testata!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on taas herkkua nam nam:)

    VastaaPoista
  5. OOOHHH, miten ihanan näköistä!
    Olen nähnyt munkkeja kerran kaupassa, mutta en ole maistanut.
    Kovettuuko tuo kuorrute pohjan päälle vai jääkö pehmeäksi? Mietin vaan, että onkohan noita mahdollista pakata päällekkäin johonkin rasiaan niin, etteivät ne tarttuisi kiinni voipaperiin tms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorrute kovettuu aikalailla nopeaakin tuohon pinnalle joten kannattee se levittää lämpimän pohjan päälle. Itse pakastan tällaiset piirakat ensin tasona ja sitten kun ne ovat kohmeisia siirrän ne kerroksittain rasioihin leivinpaperia väleihin laittaen

      Poista
  6. En ole meaistanut kyseisiä munkkeja, mutta satavuotta sitten Tilkan sotkusta sai samantyylisiä ja niitä kutsuimme Töhnä-munkeiksi ;) Ja niitä syötiin joka päivä!
    Taidan tehdä näitä pojan synttäreille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nuo omar munkit on niin koukuttavia...hyviä oli nämäkin :)

      Poista
  7. Pitääköhän sitä näitä ihan testata, eihän nämä voi olla kuin hyviä <3

    VastaaPoista
  8. Munkki oli pettymys, koska sisällys oli ihan lirua, päällinen oli kyllä hyvää. Nämä taasen näyttävät niin ihanilta, että pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minun munkeissa on kyllä ollut ihanan paksua töhnää siellä sisälläkin ja aika monta on jo mennyt ...:)

      Poista
  9. Voi ei sua Kaisa :) Sulla näitä herkkuja ja ihania löytyy aina vaan. Ihan vesi jälleen herahti kielen päälle. Niitä munkkeja ei olekaan tullut maistettua. Liisa

    VastaaPoista