lauantai 12. joulukuuta 2015

Marianne-juustokakku (26 cm)


Eräälle nuorelle miehelle lähti tällainen kakku syntymäpäiväjuhlilleen.
Ainoana vinkkinä oli, että sankari tykkää paljon Marianne karkeista, muutoin sain vapaat kädet.
Tälläinen siis tuli:




jä näin sen tein:

340 g digestive keksiä
150 g voita

Täyte:

6 liivatetta
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss marianne crush rouhetta

Kiille:

3 dl valmista suklaakastiketta
3 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

Tee digestivepohja, taputtele vuoan pohjalle tasaiseksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää juustot, jogurtti ja marianne rouhe

Kuumenna tilkka vettä ja liota pehmenneet liivatteet.
Lisää neste ohuena nauhana juustomassan joukkoon.

Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
Sulata pehmenneet liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää
suklaakastikkeen joukkoon.

Kaada kastike varovasti hyytyneen pohjan päälle ja anna hyytyä.

Koristeena sokerimassakoristeita, mariannekuulia ja hopeakuulia



27 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää erittäin herkulliselta kakulta :)

    VastaaPoista
  2. Upea kakku kyllä varmaan maistuu. Hyvää viikonloppua. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, hyvää sunnuntaita sinulle

      Poista
  3. Ihanan talvinen ilmestys! Makukin on varmaa kohdillaan :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten kauniisti koristeltu kakkua ja makukin varmaan ihana!

    VastaaPoista
  5. Oi, mikä upea kakku! Kyllä nuorimies saa olla onnellinen!
    Taitava kakuntekijä olet. Ja juustokakut ovat niin herkullisia.
    Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuula, ihanaa joulunodotusta sinullekkin

      Poista
  6. Oi elämän kevät miten upea kakku eikä varmasti makukaan mitenkään huonoa ole.

    VastaaPoista
  7. Oi tämä kakku on aivan upea <3 Ja varmasti maistui (oletan että on jo syöty :D ) taivaalliselta :)

    VastaaPoista
  8. Onnpa todella herkullisen näköinen. Varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  9. Siis ei voi olla totta, miten upea kakku :) Sinä kyllä taidat nuo asiat :) Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Liisa sanoistasi...mie olen näitä kovasti harjoitellut tekemään :)

      Poista
  10. Nam nam,herkku!Mulla on jääkaapissa odottamassa tarvikkeet juustokakkuun,kun vain keksisi mitä voisi laittaa vaniljarahkan ja piparipohjan lisäksi.oisko mustikat sopivia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi juustokakkuun voi laittaa melkein mitä vain vaniljan kyytipojaksi, mustikat käy vallan hyvin, samoten luumusose on todella hyvää kakussa

      Poista
  11. Nam nam,herkku!Mulla on jääkaapissa odottamassa tarvikkeet juustokakkuun,kun vain keksisi mitä voisi laittaa vaniljarahkan ja piparipohjan lisäksi.oisko mustikat sopivia?

    VastaaPoista
  12. Kiitti vinkeistä.jos mustikat menis piparipohjan kanssa vaniljalla höystettynä😊

    VastaaPoista
  13. Kiitti vinkeistä.jos mustikat menis piparipohjan kanssa vaniljalla höystettynä😊

    VastaaPoista