perjantai 1. toukokuuta 2015

Vadelmasima

Selailin Dansukkerin sivuilla ja siellä vadelmasiman resepti kuulosti niin hyvältä, että sitä simaa meille tänä vappuna tehtiin. Eipä vissiin tehdään vielä uudelleenkin. Sima oli kerrassaan ihanan vadelmainen, pirskahteleva, hapokas....
ja kaunis on värikin juomassa.
Laitoin hieman enemmän vadelmaa mitä ohjeessa sanottiin ja hyvä tuli.



Näin sen tein:

600 g vadelmia
 (ulkolaisia, keitin ensin vähässä vedessä muutaman minuutin)
500 g taloussokeria
1/4 tl hiivaa
4,5 l vettä

Annoin käydä sankossa seuraavaan päivään jonka jälkeen pullotin juoman, lisäsin teelusikallisen sokeria ja muutaman rusinan.
Tämä sima valmistuukin melko nopsaa, 2-3 päivän kuluttua juotavaa.
Ehkä seuraavan kerran vielä vähennän sokerin määrää vaikka ei tämä nytkään liian makeaa ollut.
Mukavaa alkanutta toukokuuta.


18 kommenttia:

  1. Kivaa vaihtelua normisimaan:)
    Ja on paremman väristä ;)

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen tehnyt tätä pari kertaa ja hyvää on!
    Mukavaa viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru mukavaa jo uutta loppuviikkoa sinulle. Tätä simaa kyllä tulee tehtyä uudelleenkin

      Poista
  3. En ole ennen nähnyt tätä ohjetta! Kiva kun kokeilin! Sima vadelmaisena kauniin väristä!

    VastaaPoista
  4. Kauniin väristä ja jotenkin juhlavaa. Tuota voisikin tehdä esikoisen ylppäreihin lapsivieraille!

    VastaaPoista
  5. Kauniin väristä simaa, ja mahtaa maistua hyvälle!
    Enpä ole aiemmin vadelmasimaan törmännytkään.
    Aurinkoista toukukuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu, aurinkoa sinunkin päiviisi. Sima oli todella hyvää :)

      Poista
  6. Näyttääpä kauniin väriseltä :) Melkein maistuu suussa :) Jos saan vihdoinkin vadelmapensaita laitetuksi, niin voisi tuotakin kokeilla :) Liisa

    VastaaPoista