tiistai 19. toukokuuta 2015

Kinder piirakka

Tämä postaus on pitänyt tehdä jo kuukausia sitten. Kameraan olivat jääneet jälleen nämä kuvat piiloon ja nyt ne sieltä bongasin.
Kinder piirakka on meillä ainakin nuorison suosiossa, sitä kuuluvat tekevän aina tämän tästä. Itsekkin olen tätä muutaman pellillisen tehnyt "vierasvaraksi", eipä se vierasvarana ole säilynyt....kummallinen tuo meidän pakastin, kun sieltä tuppaa häviävään kaikki herkut ihan noin vain....
Tämänkin reseptin olen kopsannut Tarun ihanasta blogista, joka on pullollaan kauniita herkkuja.
Jos siis jotain todella makeaa ja herkullista haluat - se on tässä jo pieni pala saa makeannälän tyydytettyä




Näin se tehdään
 (ohje on kopioitu suoraan Tarulta)

Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
200-250 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.

Koristelu: Valkoista suklaata tai nonparelleja


Minun uuni on 60 cm, sen vuoksi pohjasta ei tule niin paksua kuin voisi tulla.

18 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta ja ennen kaikkea yksinkertaiselta. Kokeiltava on ja pian! Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin Liisa ei muuta kun taikinaa sekoittamaan :)

      Poista
  2. Ounou! Meikäläisen ei auta tuommoisia herkkuja leipoa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus saa Satu herkutella pihatöiden lomassa :)

      Poista
  3. Vaikuttaa herkulta :-) Meilläkin 60 cm:n uuni, joten pitänee tehdä 1½-kertainen annos paksumpaa pohjaa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SItä se on ,täytyy itsekkin tehdä seuraavalla kerralla isompi annos niin saa tuhtimmat palat :)

      Poista
  4. Namskis vaan! Kokeiltava on :D Ja en tiedä noista pakastimista, meilläkin ihan sama juttu vierasvarat häviää ja kukaan ei tunnusta käyneensä pakastimella ;-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeesssä Tuitiina kun jotain oikein makeaa haluttaa :)

      Poista
  5. Herkullisilta näyttää ja varmaan maistuukin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, tämä on kyllä sellaista herkkua että kielen vie mennessään :)

      Poista
  6. Olet valmistanut Kinder piirakkan. Se on todella kauniisti koristeltu ja varmasti on herkkujen herkku. Hyvä kun mainitsit, että glut.vaaleat jauhoseokset käyvät.
    Blogisi on kyllä ihan parhaita, kun täältä löytyy joka lähtöön kaikkea hyvää.
    Kiitos Kaisa

    VastaaPoista
  7. Aaah no nyt löyty taas oiva uusi ohje sellaiseen todella pahanlaatuiseen makeannälkään.. ;)

    VastaaPoista
  8. Tätä on kokeiltu meilläkin ja herkulliseksi havaittu, :D

    VastaaPoista