tiistai 21. huhtikuuta 2015

Marengit

Tein äidilleni (ja itselleni) vielä satsin marenkeja. Marengit ovat niin herkkuja minun makuuni, suu syö, vatsa vetää niin paljon kuin niitä vain on.
Ja näyttipä nämä kelpaavan muillekkin ,eivät päässeet  vanhenemaan :)




Näin ne teen:

3 valkuaista
ripaus suolaa
1,5 dl siro sokeria
1 tl omenaviinietikkaa
ripaus elintarvikeväriä

Erottele valkuaiset keltuaisten jokosta
Vatkaa valkuiaiset ja ripaus suolaa vaahdoksi
Lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdon joukkoon ja lisää lopuksi
omenaviinietikka.
Vaahto pitää olla kovaa niin että kun kulhon kääntää ylösalaisin, vaahto pysyy siellä.

Pursottele marenkeja pellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin 100 asteeseen ja anna niiden olla siellä 1,5 - 2 tuntia. Sammuta uuni ja jätä marengit vielä sinne kuivumaan.


Nämä ihanat lasikulhot löysin edellisellä viikolla SPR:n Kontti myymälästä.

14 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta!
    Täällä blogissasi on kivoja ideoita, aion kokeilla noita virkattuja kaulakoruja ;)
    Upeita täytekakkuja olet myös väsännyt :)

    VastaaPoista
  2. Aivan täydellisen kauniita marenkeja. Kauniisti sopivat lasikulhoihin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkullisilta, ihanat lasipurkit:)

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja kauniissa purkeissa! Kontissa tulee myös käytyä aina kun siellä kaupungissa käydään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, Kontti on niin huippu putiikki

      Poista
  5. Näyttääpä hyvältä :) Voiko näitä pursotella sellaisiksi tikkareiksi vai pitääkö marengin rakenteen olla niissä jotenkin erilainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juu kyllä voi tehdä vaikka tikkarin muotoon nämä marengit

      Poista