maanantai 6. huhtikuuta 2015

Magnojuustokakku


Vielä yksi kakku pääsiäiselle jossa näkyy ja maistuu pääsiäinen. Tällä kertaa en halunnut mitään sattumia tuonne kakkuun joten jätin pois magnopalaset. Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan ja
näin tämä tehtiin:

Pohja:
1/2 pkt Bastogne keksiä
70 g voita

Murustele keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

Täyte:

6 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g mascarpone juustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl Bonne magnososetta
steviaa/ sokeria maun mukaan

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mascarpone, vaniljatuorejuusto ja magnosose. Lisää stevia/sokeri.
Liota puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan.
Kumoa täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Kiille

3 dl Bonne magnososetta
3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Liuota tilkkaan kuumaa vettä. Lisää ohuena nauhana magnososeen joukkoon. Kaada kiille varovasti hyytyneen juustomassan päälle ja anna hyytyä muutama tunti/yön yli.

Pursotukset suklaata, koristeet sokerimassaa.






10 kommenttia:

  1. Uijui, tuota haluaisin päästä maistamaan. Raikkaan ja keväisen näköinen leipomus, nam.

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköinen kakku ja kauniisti jälleen koristeltu :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku! Hienosti koristeltu. Pääsisipä maistelemaan :)
    Aurinkoista maanantaita!

    VastaaPoista