sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Puolukka-valkosuklaa porkkanakakku





Pojat olivat perjantai aamuna katselleet Mitä tänään syötäisiin ohjelmaa ja päättivät tehdä Naistenpäivän kunniaksi
porkkanapiirakka ohjelman innoittamana.
Ihan herkkuahan tämä oli ja puolukat toivat pirtsakan lisän sekä maun että myös ulkonäön suhteen.
Näin se tehtiin: 

5 dl porkkanaraastetta
150 g voita
3 munaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5, tl inkivääriä

Pinnalle

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
puolukoita
80 g valkosuklaahippuja

Raasta porkkanat.
Sulata rasva ja anna jäähtyä
Vaahdota munat ja sokeri
Lisää munavaahtoon porkkanaraaste varovasti sekoittaen
Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon
(vältä sekoittamasta liikaa)
Kumoa taikina paistosvuokaan ( meillä  26x26)
Paista 200 astetta 20-25 min
Anna jäähtyä

Sekoita kuorrutuksen juusto, voi, ja sokerit vatkaimella tasaiseksi tahnaksi.
Levitä jäähtyneen piirakan päälle
Lisää jäiset puolukat ja valkosuklaahiput ennen tarjoilua.
Keitä kaffet ja nauti!


Hyvää naistenpäivää meille kaikille!











































































































                                                      

7 kommenttia:

  1. Mitä herkkua! Hyvää naistenpäivän iltaa!

    VastaaPoista
  2. Todella raikkaan ja maukkaan näköinen kakku. Kivat koristeet! Mukavaa naistenpäivää ja leppoisaa uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne ja ihanata viikkoa sinullekkin :)

      Poista
  3. Ompa herkullisen näköinen kakku. Mukavaa alkanutta viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, herkullista oli :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinullekkin

      Poista
  4. Porkkanakakku on aivan ihanaa ja tämä on erilainen koristukseltaan, mutta todella herkullisen näköinen pirteine puolukkoineen. Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista