maanantai 23. maaliskuuta 2015

Toffeejuustokakku dajm rouheella ja legokakku


Synttäreille tein myös tällaista superhyvää toffeejuustokakkua joka hupenikin alta aikayksikön ja reseptiä jaoin vieraille mukaan. Suosittelen kokeilemaan, meillä tätä tullaan varmasti tekemään vielä useasti.

Näin sen tein:
Pohja:

440 g fanipaloja (2 pientä pussia)

Täyte:

6 liivatetta
1 prk Viola vaniljatuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
 (keitettyä, jota saa siis valmiina keitettynäkin kaupoista)
2,5 dl flora kuohua
tilkka kuumaa vettä

Päälle
2 isoa dajm patukkaa 
vispikermaa

Murskaa fanipalat karkeaksi rouheeksi ja levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään vatkaimella juustot ja kondensoitu maito
Vatkaa kerma vaahdoksi
Yhdistä juusto ja kermaseokset
Keitä tilkka vettä ja liota liivatteet.
Vatkaa liivatteet massan joukkoon.
Levitä massa fanipalojen päälle.
Anna hyytyä yön yli.

Murskaa dajmit ja levitä kakun pinnalle ja koristele kermavaahdolla halutessasi.



Täytekakkuna meillä oli tälläiset pienet legopalikat, joissa täytteenä mangomousse. Päällinen sokerimassaa.



10 kommenttia:

  1. Upea tuo toffeejuustokakku! Ja taatusti makea :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suussa sulavaa kakkua, nams!

      Poista
  2. Tuota toffeejuustokakkua on pakko joskus kokeilla, näyttää hyvältä ja vie varmasti kielen mennessään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, se on HYVÄÄÄÄÄ....kokeile ihmeessä.

      Poista
  3. No jo on taas upea kakku ja kyllä melkein maistoin sen jo suussani. Kiitos ohjeesta. Pitää kokeilla, koska rakastan juustokakkuja. terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, suosittelen kyllä kokeilemaan!

      Poista
  4. Onpa upea kakku ja varmasti hyvää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti, kyllä kakku maistui :)

      Poista
  5. Kokeilin tuota toffeejuustokakkua ja oli kyllä hyvää! Laitoitko tuohon pohjaan keksimurskan lisäksi rasvaa yhtään? Kun itse en laittanut ja se ei sitten jähmettynyt yhtään yhtenäiseksi pohjaksi vaan mureni leikatessa. -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos siihen suklaakeksiin laittaa rasvaa niin kun se suklaa sulaa ja jähmettyy rasvan kanssa niin sitä ei tahdo saada kirveelläkään sitten leikattua...eli tavallaan se keksimuru ilman rasvaa on vain sattumina siellä pohjalla, eli se ei siellä tietenkään jähmety...antaa vain mukavaa rouskuteltavaa. Rasvan kanssa se pohja on hyvä yhtenäinen, mutta se leikkaaminen on siis haastavaa...

      Poista