maanantai 29. syyskuuta 2014

Karpalo-valkosuklaa cookies




150 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
150 g valkosuklaata
150 g kuivattuja karpaloita

Sulata voi kattilassa ja anna kiehua välillä sekoittaen. Voin tulee ruskistua, muttei palaa. Voi palaa helposti, joten pidä silmällä.
Anna voin jäähtyä puolisen tuntia.

Voin kiehauttaminen antaa ihanan toffeemaisen maun kekseille.

Laita molemmat sokerit, muna ja keltuainen kulhoon ja vatkaa kolmen minuutin ajan, jolloin niistä pitäisi syntyä vaaleanruskea seos. Lisää jäähtynyt voi ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Mittaa vehnäjauhot ja sooda mukaan ja sekoita. Lisää lopuksi paloiteltu valkosuklaa ja karpalot ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.

Pyörittele taikinasta palloja ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia

Reseptin nappasin Amalfin Sitruunat-blogista täältä



2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä. Näitä täytyy kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista