lauantai 13. syyskuuta 2014

Etikkasienet

Nyt kyllä on sellainen aika, että metsästä ei tarvi tyhjin käsin tulla. Sieniä on tullut useana iltana kerättyä ja laitettua. Etikkasienet ovat ihan parhaita. Nämä on tehty kangassienistä.


Etikkaliemi

1 dl etikkaa
1½ dl vettä
1½ dl sokeria
½ tl suolaa

Kiehautetaan kattilassa.

Lado purkkeihin kerroksittain, ryöpättyjä sieniä, sipulia, pippuria, laakerinlehtiä ja valkosipulia.
Kaada kiehautettu liemi päälle.
Anna maustua jääkaapissa.


5 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Todellakin on ollut mahtava sienisyksy. Olen kerännyt herkkutatteja ja karvarouskuja ja vain laittanut pakkaseen. Minun mies ei syö sieniä ja minä niin rakastan niitä. En tiedä, millä ilveellä saisin hänetkin hurahtamaan niihin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, kiitos ohjeesta. Sienet on ihan parasta ja uudet tavat nauttia niitä, ovat aina tervetulleita. Minä söin tänään ihan perinteisesti suolasieniä silputtuna sipulin kanssa...ruisleivän päällä...herkkua :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Sienimetsässä olisi kiva käy, kun vaan ehtisi...

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta,noita on talvella kiva syödä:)

    VastaaPoista
  5. Täytyy näyttää tämä ohje meidän kokkausvastaavalle... :)
    Tänäänkin hän palasi metsäreissulta kehnäsienien kanssa ja teki niistä maukkaan alkukeiton. :)

    VastaaPoista