sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Raparperikeikauskakku


Rapsuaika on nyt parhaimmillaan ja niistä on tullut leivottua useampanakin iltana piirakoita. Tykkään ihan valtavasti raparperista ihan joka muodossa. 
Tämän raparperikeikauskakkureseptin olen saanut varmaan 20 vuotta sitten yhdeltä ystävältäni ja sitä on tullut tehtyä näiden vuosien aikana melko monta kertaa. Tämä on ehdottomasti yksi kestosuosikkireseptini mitä raparperiin tulee. 

Teen tämän tupperwaran silikonikakkuvuoassa, siitä se on niin helppo keikauttaa tarjoiluvuokaan.

1 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
50 g voita
laita nämä paistosvuoan pohjalle ja uuniin kunnes rasva on sulanut

lisää sulaneen rasvan ja sokerin päälle
5 dl pilkottuja raparpereja
(halutessasi vielä 2 omenaa pilkottuna)

pohja

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon. Levitä taikina raparperien päälle.
Paista 175 asteessa n. 40 min

Tarjoile ranskankerman kanssa, sopii ihan mielettömän hyvin raparperin kanssa, kokeilkaas!

Ja pääruoaksi söimme puolukkapuuroa :)



12 kommenttia:

  1. Kiitos Kaisa ohjeesta. Pitääpä kokeilla:)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkua, nyt vaan raparperit puskasta ja kokeileen :) Kiitos ohjeesta ja mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuumasta toimeen vaan ja aurinkoa viikonloppuusi Susanne!

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää ja.... nuuh tuoksuu. Kiva saada uusia vinkkejä raparperipiirakan tekoon. Pirtsakkaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavaa viikonloppua kaimaseni!

      Poista
  4. Raparperi on kyllä niin hyvä mm.piirakassa on ihanan kirpeetä.Puolukka puuro on niin kuohkean näköistä.Namskis.Oletko muuten kokeilut valmistaa raparperista puuroa samalla menetelmällä kuin puolukka puuro.Kokemuksesta voin sanoa että tulee kyllä niin hyvää.Kokeileppas josset vielä ole tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Anna. Enpäs ole koskaan tehnyt mutta taatusti pitää kokeilla.

      Poista
  5. Vatkattu puolukkapuuro, parempaa en kyllä tiedä!!
    Mukavaa viikonalkua sinulle, Kaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua Minttu!

      Poista