lauantai 30. marraskuuta 2013

Saaristolaisleipää

Tänä aamuna on herkuteltu tuoreella saaristolaisleivällä. Illalla paistelin niitä kaksin kappalein. Tämä on kyllä sellaista leipää, mitä näin joulun alla lähtee lahjaksi yks jos toinenkin vuoka. Olen monta vuotta tätä  lahjaksi tehnyt ja monet ystävät odottavatkin sitä saavansa :) Itselle tulee leivottua pitkin vuotta aina silloin tällöin. Hyvältä se taas maistui pitkästä aikaa.

1 l piimää (tai omppumehua)
2 pss kuivahiivaa
3 dl siirappia
3 dl mallasta
3 dl ruisjauhoja
3 dl ruisrouhetta
1 rkl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja

Lämmitä neste ja lisää hiiva sekä muuta aineet. Sekoita tasaiseksi ja annostele leipävuokiin. Anna kohota vuoissa liinan alla n. 1,5 tuntia. Paista 150-175 asteessa parisen tuntia. Voit välillä valella leipiä siirappi-vesiseoksella.
Leipähän ns. paranee vanhetessaan.







4 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää hyvältä!! Aion itsekin tehdä täksi jouluksi ensimmäistä kertaa itse limppua tmv. joululeipää, tämäkin ohje menee ehdottomasti harkintaan! ;) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo ja hyvä leipä, ei muuta kuin leipomaan vaan

      Poista
  2. Voi, olispa varmaan tosi hyvää! Pitäisköhän testata )

    VastaaPoista
  3. No ilman muuta leipomaan, on tosi hyvä ja helppo leipä

    VastaaPoista