perjantai 1. heinäkuuta 2016

Mansikkakääretorttu


Tälläinen kesäinen kääretorttu tuli pyöräytettyä kahvipöytään.
Välissä vanijatuorejuustoa, kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.

Näin sen tein:

Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl siro sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää varoen munavaahtoon
Kaada uunipellile
Paista 200 asteessa n. 8 min

Kääri pohja leivinliinan kanssa rullalle ja anna jäähtyä

Täyte:

2 dl vispikermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
reilu 0,5 l pilkottuja mansikoita

Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle

Kuorrutus:

4 dl vispikermaa 


Täällä on tuoreita mansikoita syöty jo monen monta kiloa iltapalana.
Ne on vaan niin hyviä tuoreina - syödään siis niin kauan kuin niitä tuoreina saa.

12 kommenttia:

  1. Namskis! Kyllä maistuisi!
    Kaunis koristelu!

    VastaaPoista
  2. Nami. Menen tänään nauttimaan britakakusta äitini nimppareille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi britakakkukin on niin hyvä kesäkakku

      Poista
  3. Ihanan näköinen! :) Mun tarttis päästä mansikka-ostoksille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, nyt se mansikka-aika on parhaimmillaan

      Poista
  4. Että on ihana! Niin ja maku, voin tuntea herkullisuuden tänne asti!

    VastaaPoista
  5. Näyttää taas niin hyvältä. Osaat koristella niin upeaksi nämä leipomuksesi. Kaunis pursotus.

    VastaaPoista
  6. Voihan ihanuus kun näyttää niin kauniilta ja herkulliselta!
    Mukavaa alkanutta kuuta sinulle, ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu, aurinkoisia kesäpäiviä sinullekkin

      Poista