sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Taivaallinen creme brulee


Jos mieli tekee jotain oikein makeaa ja hyvää niin se on tässä. Ei tämä kyllä ihan "nyt-mulle-heti" - makeannälkään tapahdu, vaan vaatii hetken aikaa, mutta on kyllä sen väärtti.





2 dl kuohukermaa

1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
1/2 vaniljatankoa
3 keltuaista

 Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatangon puolikas  ja raaputa siemenet kermamaitoon. Laita tangonpuolikkaat sekaan.  Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Poista kermamaidosta vaniljatanko. Kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen. Jaa seos uuninkestäviin vuokiin ja nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä vanukkaita 150 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia , kunnes vanukas on hyytynyt.
 Jäähdytä.
Ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden päälle hienoa sokeria ohuehko kerros.(itse laitoin intiaanisokeria) Paahda sokeri ruskeaksi kaasupolttimella.





4 kommenttia:

  1. CremeBrulee on yksi suosikkimme. On se niin herkkua, nam! Minä laitan ruokosokeria pinnalle. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu eka kertaa tein ja vei kyllä kielen mennessään

      Poista