maanantai 6. lokakuuta 2014

Karpalo-kinuskipiirakka



Tämä on piirakka jota olen tehnyt lukemattomia kertoja myös puolukasta, mutta nyt kun noita karpaloita on niin niillä mentiin. Täytyy sanoa, että karpalon ja kinuskin liitto on aivan vertaansa vailla. Löysin  kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä niin nopsaahan tämä valmistui. Tätä siis tarjoiltiin viime viikolla odotetuille päiväkahvivieraille, joista toinen kyllä sai vain tyytyä ihmettelemään, hän on nimittäin viisi kuukautta vanha hurmaava nuori herra.

Resepti on Kinuskikissalta


Pohja:

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Päälle:
1 prk kondensoitua maitoa
300 g karpaloita
3 rkl perunajauhoja
¾ dl sokeria


Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti painellen vuoan pohjalle ja 3 cm matkalta reunoille.
Avaa maitotölkki ja lusikoi toffee pohjan päälle. Levitä tasaiseksi.


Sekoita karpaloihin perunajauhot ja sokeri. Kaada karpalot vuokaan toffeen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun taikinareunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lisäksi herkuteltiin pätkiskakulla jonka Poikanen oli ihan itse koristellut :)



6 kommenttia:

  1. Näyttävät niiiin herkullisilta ..:♥

    VastaaPoista
  2. Ja eikun leipomaan :) Näyttää tosi herkulliselta, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuitiina, eikun tuumasta toimeen vaan!

      Poista