torstai 19. joulukuuta 2013

Taatelikakku

on ehdoton joulukakku meidän perheessä. Näitä on tullut jo muutama tehtyäkin, myös jouluviemisiksi.


3 dl vettä
2 dl sokeria
1 pkt taatelia

200 g voita
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pilko taatelit veden ja sokerin sekaan ja keitä pehmeiksi. Lisää kuumaan taateliseokseen voi. Soseuta tasaikseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat yksitellen seokseen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-taateliseokseen ja laita taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. tunti.
Helppoa ja niiiin maukasta!

10 kommenttia:

  1. Taatelikakku on munkin ihan ykkös suosikki joulukakuista!!! <3 En ole vielä ehtinyt tehdä, mutta uskoisin viikonloppuna tekaisevani parit taatelikakut! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nämä valmistuu kyllä tosi nopsaan!

      Poista
  2. Taatelikakku se olla pitää jouluna:)

    VastaaPoista
  3. Taatelikakku kuuluu meidänkin kahvipöytään jouluna:)

    VastaaPoista
  4. Taatelikakku on mun äidin lemppari, mutta mulle se ei ole kolahtanut.. Tykkään enemmän pumpulikakusta tai konjakkikakusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat niitä makuasioita...tuo konjakkikakku kuulostaa mielenkiintoiselta

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Ei muuta kuin tuumasta toimeen vaan Seija!

      Poista