lauantai 5. lokakuuta 2013

Suklaamuffinit

Keskiviikkona saimme iltakahvivieraita. Kaksi valoisaa ihmistä. Huikeata, miten joidenkin ihmisten seurassa sitä ikäänkuin vain sielu lepäilee, mieli valoistuu ja on helppoa olla oma itsensä. Ihana nuoripari, joista toisen olemme tunteneet pitempään ja toinen on ihan uusi tuttavuus, joka tuntuu kuitenkin siltä, kuin olisi tunnettu aina.
Aika huippu tämä elämä, kun nakkaa joskus eteen tälläisia yllätyksiä :)¨
Tykkään ihan valtavasti leipoa kun on tiedossa vieraita. Siinä tekemisessä on niin se ajatus mukana, että juuri näille haluan tänään tarjota tälläista, toivottavasti ajatus kiirii  myös
vastaanottajiin saakka.
No mm. tallaisia muffinsseja tarjottiin keskiviikkona. Ohje on Kinuskikissalta  (tavallisesta maitosuklaasta)ja täytyy sanoa, että tämä on paras muffariresepti, mitä olen tehnyt. Muffarit ovat sopivan kosteita, meheviä, yllätyksellisiä. Näillä siis mentiin!



MUFFINSIT

1 levy maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa


Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.

Kuorrutteen tein ihan tuorejuustosta, sulatetusta suklaasta ja tomusokerista.








16 kommenttia:

  1. Oi mitä herkua olet ystäville leiponut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella herkullisen näköiset muffinsit ja ei epäilystäkään etteivätkö herkut huvenneet hetkessä! Kuika kauniit ne ovatkaan kakkupaperin ja sydämin esillä tässä muffinsvuuissaan. Leipominen on mieluisaa puuhaa. Onnistumisen iloa on mieluisaa jakaa toisille. Iloiset yllätykset ovat ihan parasta! Varmasti iltapäivä oli kaikille mieluisaa yhdessä oleilua jutusteluineen ja hymyineen hyvän mielen kera.

      Poista
    2. Kiitos Sirkka ihanasta kommentistasi jälleen :)

      Poista
    3. Ystäville vain paras on kyllin hyvää :)

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköisiä muffinseja, nams. on se kyllä jännää miten jotkut ihmiset on heti sellasia, et tuntuu ku olis tuntenut aina, heti natsaa kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne, ihana tunne, kun kemiat kohtaa....

      Poista
  3. Herkullisilta näyttää muffinsit ja varmasti maistuivatkin! :)

    VastaaPoista
  4. Pikkasen hyvän näköisiä muffinseja, lurpssss :)

    VastaaPoista
  5. Löytyipäs täältä kiva blogi. Hienon leipälaatikon olit tuunannut. Itse tuunasin jonkin aika sitten syöttötuolin vähän samalla tyylillä joten heti tykästyi tuohon leipälaatikkoosi :) Käy kurkkaamassa syöttistä blogissani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa, lähdenpäs täältä heti vastavierailulle :)

      Poista
  6. Hei. Kuinka paljon kuorrutteeseen tulee mitäkin aineksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi apua...olisinkohan laittanut 200 g tuorejuustoa, 100 g suklaata ja maun mukaan tomusokeria. Eli suklaa sulatetaan ja sitten vatkataan tuorejuuston sekaan

      Poista