maanantai 29. heinäkuuta 2013

Sorvin ääreen ja pientä pintaremonttia

Niin se neljä viikkoa mennä hupsahti ja tänää palattiin sorvin ääreen. Ajatus tuntui pahemmalta kuin mitä se todellisuudessa sitten olikaan :) Meillä on tosi mukava työyhteisö, ihan huipputyyppejä sinne valikoitunut.
Tämä meidän kotokolomme on valmistunut 1991 eli 22 vuotta sitten, yks jos toinen paikka kaipaa jo päivitystä. Materiaalivalinnat ovat silloin parikymmentä vuotta sitten osuneet aikalailla nappiin, koska seinäpintoja olemme vasta kolmisen vuotta sitten alkaneet uusimaan. Ihan ensimmäiseksi maalasimme tummuneet paneelikatot valkoiseksi ja voi sitä valoisuutta minkä se tekikään. Seinäpinnat olemme vaihtaneet muualta paitsi keittiö ja ruokailuhuone ovat tämän syksyn ohjelmalistalla. Keittiöremonttikuume on vuosien saatossa noussut ja laskenut ja tänä kesänä se on jälleen ollut melko kuumana. Saunaosasto myös huutaa uutta pintaa ja nuo lattiat...(huokaisu).meillä on lankkulattiat, joita ei ole hiottu vielä kertaakaan, ja sen kyllä huomaa. Päivä päivältä tuo lattia sattuu silmääni pahemmin ja pahemmin.
No mutta kun saa edes jotain pientä muutosta aikaan niin voi kuinka sitten silmä lepääkään.
Meillä on keittiö korotettu kahden portaan verran, toiset portaat menevät eteisestä ja toiset ruokailuhuoneesta. Nyt mieheni ne päällysti laminaatilla ja voi kuinka tämäkin pieni muutos piristi toden teolla.
 
tässä kuvaa vielä ruokailuhuoneen puolelta portaat alkuperäisessä asussaan


ja tässä eteisen puolelle jo päivitetyt portaat


                                           kuvaa vielä ruokailuhuoneen toisesta päästäNämä kalusteet kohtapuolin vaihtavat huonetta. Olen haaveillut tuohon päätyseinään sellaista valkoista puusohvaa, koska viime jouluksi laitoimme valkoisen ruokailuryhmän niin jotenkin tuo toinenkin pää kaipaa valkoista. Tuolit lähtevät yläkerran aulaan ja tuo vitriini ja pöytä nähtävästi sitten seinän taakse olohuoneeseen...jahka kun löytäisi sen sopivan sohvan.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Tulipas rapuista hyvän näköset ja toi tuoli on aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eipä kyllä uskoisi, että on samat portaat. Niistä tuli todella hyvän näköiset ja on syytäkin olla iloinen! Tosi kauniit!
   Tuoli ja pöytä on myös arvokkaan oloiset, joissa on kauniit koristeet. Varmasti on hyvä istua siinä.

   Poista
  2. Kiitos Susanne ja Sirkka, portaat kyllä pesi kasvonsa ihan kympillä. Olikin ne kyllä kamalan näköiset, nyt kun kuvasta katsoo...

   Poista
 2. ♥ Tosi hienot portaat ja aah, mikä tuoli!

  VastaaPoista
 3. Hienot portaat! :D Kyllä on mukava päivittää kotia ja kuinka sattuikaan että meillä on melko samankaista hommaa meneillään. Meillä on keittiöremppa menossa ja ollaan maalattu äkkiä piiloon kellastuneet puupaneelit (katossa ja seinillä) ja kyllä on koti muuttunut valoisaksi! :D Keittiörempan ohella tehdään ulkona muutostöitä, muuria muurataan ym muokkausta ja syksymmällä alkaa saunaremppa... huh... Paljon on takanapäinkin joten yritetään olla stressaantumatta :) Kakkuja olen nyt tehnyt "varakeittiössä" eli tyhjässä makuuhuoneessa, mutta kohta pääsen uuteen keittiöön leipomaan! Ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, kyllä noita nyt kelpaa katsella. Voi, teillähän ollaan oltu tosi ahkeria. Voin kyllä kuvitella kuinka ihanaa on alkaa köksäämään uudessa köökissä...sitä odotellessa...ja kohta pääsette kylpemään uudessa saunassakin, kyllä täytyy tässä alkaa laittaan tuumasta toimeen

   Poista
 4. Kylläpä melkoisen muutoksen kokivatkin portaat!Tosi upeat nyt!
  Minullakin on jatkuvasti remonttihaaveita milloin mistäkin kohtaa taloamme..Kun vaan saisi tuon isännänkin niistä innostumaan!Kattojen valkoiseksi maalaaminen kannattaa kyllä ehdottomasti.Meillä on kahden makkarin katot aikanaan jätetty puupinnalle ja kyllä harmittaa.Valkoinen on paljon kauniimpi ja todellakin valoisampi!Kumpa mekin saisimme katot maalattua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain?
   Kattojen maalaaminen oli kyllä kova urakka, kolme maalikerrosta ne vaativat, mutta kyllä se sitten palkitsikin. Iloitsen vieläkin, vaikka on jo useampi vuosi kun ne on maalattu.
   Tuumasta toimeen vaan!

   Poista
 5. Huippukivat portaat tuli :) Ja tuo laiskanlinna on upea!

  VastaaPoista
 6. Huippukivat portaat tuli :) Ja tuo laiskanlinna on upea!

  VastaaPoista