keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hapankermakakku

Jääkaapistä löytyi päiväysmennyt kuohukermapurkki, siitä vaan moulinex töihin ja kyllä tuli hyvä kakku.



                                                          4 dl vehnäjauhoja
                                                          2 rkl perunajauhoja
                                                          0,5 tl suolaa
                                                          3 dl  Siro sokeria
                                                          2 tl leivinjauhetta
                                                          2 rkl vaniljasokeria
                                                          1 d voisulaa
                                                          2 dl hapanta kermaa
                                                          2 munaa

                              kuivat aineet sekoitetaan (jauhot siivilän läpi), lisätään voisula ja kerma
                              vatkaa 2 min
                              lisää munat ja vatkaa vielä 2 min
                              Paista 175 n. 30 - 40 min

Tämän voisi nimittää vaikka pumpulikakuksi, niin ihanan pehmeää kakku oli. Voin kyllä suositella lämpimästi, jos tekee mieli ihan perinteistä kuivakakkua. Ainakin meillä osu ja upposi



8 kommenttia:

  1. Tuli kyllä hyvää ja niin helppo. Resepti talteen!

    VastaaPoista
  2. Todella hyvä kakku ja helppo tehdä.Minulle kävi harmittava takaisku:.Vuoka oli hyvin voideltu ja vehnänleseillä jauhotettu,mutta osa kakun pohjapinnasta jäi kiinni vuokaan.Kakku oli jo ehtinyt jäähtyäkin n,puolituntia.Jäin miettimään mikä meni pieleen? Oliko kakun koostumus sittenkin liian pumpulinen?Kyseinen kakku kaikessa pumpulimaisuudessaan olisi varmaan hieno kakkupohja vaikka kinuskille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tykkään itsekkin reseptistä. Harmi, että jäi kiinni. Itse käytän nykyään aina vuokaspraytä ja sillä olen saanut kyllä kaikki kakut irti vuoasta...olen itsekkin monesti kokenut vastaavia tapauksia, eli kakut on jäänyt kiinni vuokiin, mutta tuo spray on kyllä toiminut tässä asiassa.

      Poista
  3. Aivan ihana kakku. Yritin tehdä myös sellaista "kerroskakkua", johon laitoin vaniljahyytelöä kahden kakkulevyn väliin. Kakun rakenne on kuitenkin niin hauras tai herkästi hajoava, että kovin esteettinen kakusta ei tullut. Sokerivesikuorrutus ja appelsiinin makuiset strösselit päälle, niin kyllä sitä omalle porukalle kehtasi tarjota ;) Ja ennen kaikkea, maku oli taivaallinen!

    VastaaPoista
  4. Oikein hyvä kakku tuli. Teen tätä jatkossakin.

    VastaaPoista