tiistai 24. helmikuuta 2015

Mokkapalat



Täytyy sanoa, että näitä mokkapaloja on tullut tehtyä viime viikkojen aikana luvattoman monta kertaa. Noh, ei ne kaikki omaan suuhun ole päätynyt.
Tämä ohje on kopioitu suoraan Pullahiireltä ja ihan paras ohje ikinä. Näistä tulee niin meheviä, muhevia ja herkullisia paloja.

Pohja

6 munaa
5 dl sokeria
8 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300g margariinia

Kuorrute

6 rkl vahvaa kahvia
6 rkl margariinia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhoa
n. 1 pkt tomusokeria
(nonparellit)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lissä joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kiehuva vesi sekä yhteen sekoitetut kuivataineet. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada uunipellille (itselläni 60 cm uuni). Paista n. 25 min. 175 asteessa.
Tee kuorrute jo sillä aikaa, kun pohja on vielä uunissa. Sekoita sulatettu margariini ja kuuma kahvi. Lisää joukkoon kaakaojauho, vaniljasokeri sekä tomusokeri.  Lisää tomusokeria sen verran, että massasta tulee aika paksua. Levitä massa kuuman pohjalevyn päälle ja ripottele nonparellit.

Nyt on viimeinen vuorotteluvapaaviikko menossa. Tämä viikko ollaan saatu viettää etelän hiihtolomaisien kanssa. Ihania jälleennäkemisiä, joista ammentaa voimaa taas pitkäksi aikaa.
Maanantaina koittaa jälleen arkinen aherrus. Paljon hyvää on jäänyt käteen tästä viidestä kuukaudesta, jotka olen saanut viettää täällä kotona.




6 kommenttia:

  1. Herkkua. Voin vain haaveillen katsoa... Ihana ruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, perinteinen hyvä leivonnainen

      Poista
  2. Herkulliset mokkapalat ja kaunis ruusu.♥

    VastaaPoista
  3. Kylläpä olet onnistunut saamaan kauniin ja tasaisen kuorrutteen! Namm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne, kun levittää kuorrutuksen kuumalle kakkulevylle, kuorrute leviää melkein itsestään.

      Poista