keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kurpitsakakku

Jääkaapissa pötkötteli pari kesäkurpitsaa sen näköisenä, että kohta pitää jotain niistä tehdä ennenkuin menevät kompostin höysteeksi.
Ei ihan äkikseltään uskoisi, että kesäkurpitsa toimii  kahvikakussa, mutta kyllä toimii.
 Sukklaan ja kesäkurpitsan liitto oli toimiva. Kurpitsa antoi kakkuun raikkaan säväyksen,ja teki kakusta todella mehukkaan.



5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa
4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaota
6 dl vehnäjauhoja
2 dl öljyä 

Raasta kesäkurpitsa
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Kaada taikina vuokaan ja paista
175 asteessa n. 45 min

Päälle sulatin keltaista Candy Meltsejä ja tuo sula suklaa toimi oikein hyvin tuossa pinnalla. Ehdottomasti kannattaa laittaal












14 kommenttia:

  1. Mulla on kasvamassa kesäkurpitsaa. Miten muistaisin tätä ohjetta käyttää, kun saan niistä satoa...

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen kakku ja varmaan maukas:)

    VastaaPoista
  3. Maukas ja lisäksi niin hyvännäköinenkin! Olet koristellut sen kauniiksi, ihanat! Niin on herkkujen herkku tämäkin ja lisäksi hyvä kun on vielä mehukaskin.
    Aikulle sanoisin, että kirjoita ihmeessä ylös tämä resepti, tai Kotokolosta kakki hyvät ohjeet löytyy.
    Kiitos jälleen Kaisa.

    VastaaPoista
  4. Whaaat??? Kesäkurpitsaa?? Sitä vihreää?? Uskomatonta!! Jopa niin uskomatonta, että on pakko kyllä kokeilla! Ja varsinkin kun muu ohjekkin on ällistyttävän helppo, ei edes vatkulointia, sekoitus vaan, me gusta muchooo! Kiitos Kaisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onko tuo 1dl tummaa kaakaota siis sitä leivontakaakaojauhetta?

      Poista
    2. Juu ihan sitä kaakaojauhetta ja kyllä niitä vihreitä kurkun näkösiä pötkylöitä :) Helppoa ja hyvää eikun tuumasta toimeen vaan

      Poista
  5. Kesäkurpitsaa kakussa? Enpäs olisi ikinä arvannut että sitä voi käyttää leipomiseenkin!
    Hieno kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu, kyllä kesäkurpitsaapa hyvinkin, kokeileppas!

      Poista